Lange tijd dachten MAC gebruikers te kunnen ontsnappen aan virussen en spyware. De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen overgestapt van een Windows naar een MAC machine. De systemen die Apple heeft ontwikkeld werken natuurlijk ook enorm prettig. Mensen die eenmaal zijn overgestapt op een MAC willen vaak niet meer terug.

Hackers kijken ook mee
Hackers zijn natuurlijk ook altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ook zij zien dat er steeds meer mensen overstappen op de MAC. Daarnaast worden er ook steeds meer virussen ontwikkelt die gericht zijn op het schade toebrengen aan je MAC.

Virusscanner
Een virusscanner is tegenwoordig echt een must, ook als je een MAC gebruikt. Zonder virusscanner gebruik maken van je MAC is niet verstandig. Gelukkig zijn er meerdere gratis virusscanners te downloaden, speciaal voor de MAC. Je hoeft dus niet per se voor een betaalde virusscanner te kiezen. Een aantal gratis virusscanners zijn VirusBarrier Express, ClamXav en Dr. Web Light. Deze scanners kun je eenvoudig downloaden en installeren op je MAC.

Up-to-date
Als je gebruik maakt van virusscanners, zorg er dan voor dat deze up-to-date zijn. Zodra er nieuwe updates beschikbaar komen, installeer deze dan zo snel mogelijk. Als er een mogelijk tot automatisch updaten is dan raden wij je aan die optie aan te zetten. Je hoeft de virusscanner dan niet handmatig te updaten. Zo kun je de update ook niet vergeten namelijk.